Egyesületünkről
Az 1993-ban megalakult egyesületünk legfőbb célkitűzése nevéből adódóan is a természetben  űzhető sportágak egy csoportjában (futás, duatlon, triatlon, tájfutás, természetjárás és rádiós tájfutás) a rendszeres sportolás lehetőségének biztosítása és népszerűsítése.

Saját tagságunk ilyen irányú aktivizálásán túlmenően felvállaljuk a megye számos településén a nyílt, egészségvédő szabadidős programok szervezését. Különböző távú futóversenyeinken és tájékozódási teljesítménytúráinkon életkori korlátozások nélkül bárki részt vehet, feltéve, ha nem dohányzik.

"A tested mozgasd, ne a motort!" , "Lépjünk meg az infarktus elől!", Drog helyett mássz hegyet!", valamint "Testedzéssel a stressz ellen!" mottóinkban megfogalmazottak érdekében mindent megteszünk. 2004 óta 7 mozgalmat hívtunk életre a természetjárás népszerűsítésének szándékával, mindamellett, hogy egy-egy téma fontosságára is fókuszáljuk gondolatvilágunkat.

A rendezvényeinken rendszeresen résztvevők teljesítményének további elismeréseként alapítottuk 1997-ben a B.-A.-Z. megye futótúrázója, továbbá 2002-ben a régió tájékozódási teljesítménytúrázója címet.

Rendezvényeink sikeres megvalósításához mind anyagi, mind természetbeni támogatásokat szívesen fogadunk, tevékenységünk népszerűsítése érdekében pedig életkortól függetlenül bárki sorainkba léphet, feltéve, ha nem dohányzik.

Egyesületünk tagja a Magyar Tájékozódási Futó Szövetségnek, a Magyar Természetjáró Szövetségnek és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Természetjáró Szövetségnek.

Partnereink